Правила

Малко история и информация за това кои и какво сте вие.

(ингейм)

Всеки от вас е по един или друг начин свързан с окултното. Някои са от много отдавна, древни същества, свикнали да пътуват и сменят самоличностите си с годините. Други са отскоро – млади и новоизлюпени почитатели на магията, работещи по някоя от многото магически системи или притежаващи достатъчно познания за поне някоя от тях. Това, което ви свързва, е че живеете в съвременното общество и поддържате маскарада на нормалността, прикривайки истинската си същност. 

Първата задача на всеки млад окултист е да се снабди с придружител. Придружителите са животни, надарени с човешки разум. Започнали кариерата си в животинска форма, придружителите малко по малко се очовечават до момента, в който получават най-големия си дар – човешка форма. Анималистичните инстинкти, обаче, не са напълно погребани – те са едната неотменна част от вашата природа. Верността към господарят, който ви е дал този дар, е другата. 

Това сте вие – човек и животно. Спътници от много време и болезнено предани един на друг – в края на краищата само това е неотменното, което имате тук и сега, само на това можете да разчитате със сигурност. Неотдавнашните събития са ви убедили, че трябва да се държите един за друг, ако искате да оцелеете.

Всеки от вас знае за предстоящото събитие. Всеки от вас е научил някога по методи на собствената си система или по време на обучението си в нея, че когато луната блести пълна в нощта на Вси Светии, астралните прегради към отвъдното са толкова тънки, че могат да бъдат преодолени и пробити. Някои от вас чакат с нетърпение това да се случи, други изпитват страх от мисълта. За трети това е възможност и предизвикателство да докажат себе си, ако бъдат избрани. 

Как биват избрани? Как биват призовани? Никой не знае, но всеки от вас в някакъв момент през последния месец е получил прозрение чрез методите на собствената си система. В сън или видение, чрез карти Таро или знак от жертвоприношение, знаците са недвусмислени! Всеки от вас е разбрал, че тази година порталът ще се отвори съвсем близо до мястото, на което се намирате и вие, да, точно ВИЕ сте призовани за да  му помогнете или попречите по волята на окултните си господари, пътеводни духове и божества. 

За някои това е благословия, за други – проклятие. Някои от вас са се молили горещо да бъдат избрани, други са тръпнали от ужас при мисълта.  За трети пък това е пълна изненада – никога не се чувствали особено важни или способни. Кои от изброените сте вие няма значение. Когато веднъж усетиш зова, не можеш да не му се отдадеш. Това е цената, която плащате за дълбоко познание и вечен живот.

Животът, който водите и който ви вписва в обществото, е свързал съдбата ви и с други като вас. Поради потайната си същност, обаче, няма как да сте сигурни кои от познатите ви знаят за Играта, а директното питане, може да ви направи на глупак. Знаете от магическата си система и познанията си по материята, че често магическите същества са привлечени едни към други, без да го съзнават. Заради това лека полека започвате да оглеждате познатите си и да търсите в тях признаци, че знаят какво се случва. Разбира се, не е нужно всички Играчи да ви бъдат познати. Може напълно случаен човек да се окаже Играч. В процеса на Играта ще имате възможност да идентифицирате другите Играчи. Но не и тяхната принадлежност.

Отношенията, които сте имали с тях преди взаимно да разкриете същността си, могат драстично да се променят от недоверието и непознаването на принадлежностите ви. А могат и да се затоплят повече от преди, сплотени от спортсменството и мисълта, че заедно принадлежите на Играта и тя ви принадлежи..

А Играта е сурова, вечна и много по-могъща от всичко, до което сте имали достъп преди. Тя има свои ПРАВИЛА

 

 

(офгейм)

Kолегиалност

Другите Играчи са твои колеги. Неучтиво е да питаш за принадлежността им, но е също толкова неучтиво да им отказваш помощ, освен ако не се държат като истински гъзове. Ако се държат като истински гъзове, е твое право да ги навреш там, където ще се чувстват у дома си.

 

Събиране на сила

Основната задача на Играчите е да съберат колкото се може повече сила. Това се изразява в събиране на съставки за отвари, които да подсилят намерението им във финалния ден. Всяко находище на съставка е активно за някакъв период от време, който е зададен при получаване на задачата. Първият, намерил находището, може да събере най-много сила от него. За вторият, тази сила малко намалява. Това продължава за всеки следващ играч, но дори последният, пристигнал в срок, може да си понабере нещичко. Едно събиране на сила важи за целия отбор от двама, без значение дали присъства само един или и двамата. Присъствието на място, обаче, е задължително. 

Офгейм изражението на събирането на съставка е въвеждането на кода от листчето, което ще намерите на мястото. Имайте предвид, че листчетата са скрити, за да не бъдат случайно отлепени от цивилни. Съветваме ви да въвеждате кодовете още при откриването им. За час на събиране на съставката се брои часът на въвеждане. Не е приемливо един играч, който е намерил мястото, да каже кода на играч от друг отбор и вторият да го въведе без никой от екипа му да е мръднал от къщи. Такива случаи ще бъдат директно дисквалифицирани. Трябва поне един от екипа да е бил на мястото и да е видял листчето с кода.

Не махайте листчетата от местата им! Не ги закривайте повече отколкото са били закрити при намирането им. Оставяйте ги в същото състояние, в което са били при намирането им!

 

Нокаут

Нокаут не работи.

 

Убийства

Убийствата не се толерират и като цяло са приемат за силно некултурни. Няма и голяма полза от тях – единственото, което могат да постигнат, е да извадят противниковия играч от Играта за половин час. Свръхестествените същества са поддържани от висши сили и се възстановяват бързо от всичко, включително от смъртта.
Офгейм в този половин час убитият няма право да разговаря с други играчи, няма право да проследява други играчи или да слуша какво си говорят. Няма право да търси кодове или да гледа къде други играчи търсят кодове. Ако е видял код преди да бъде убит, има право да го въведе, защото се предполага, че е успял да си набере съставката и да събере силата ѝ преди убийството. 

Убийство може да бъде извършвано единствено с обезопасени ларп оръжия – ножове/мечове. Еърсофт оръжия, нърф и др. огнестрелни не се допускат!

Убийство не се зачита, ако е извършено в присъствие на цивилен. За цивилни се броят всички, които не са записани за Играта и не са организатори или оторизирани от организаторите лица. В никакъв случай не се толерира преднамереното ходене по места в присъствие на незаписани. 

На мястото на финалния ритуал всякакви убийства и бойни и враждебни действия са АБСОЛЮТНО ЗАБРАНЕНИ от гледна точка на безопасност. Можете да ролплейвате и да правите всякакви неща, но не и да се сбивате по какъвто и да било повод. 

 

Дисклеймър

Играта е създадена с цел да бъде интелектуално предизвикателство със състезателен привкус. Ролевите елементи в нея допринасят за пълнотата и изживяването, но огранизаторите се ангажират единствено да осигуряват интересни места и загадки, както и да гарантират честно провеждане. Организаторите не се ангажират да генерират тежък и силен ролплей, но поощряват инициирането и провеждането му между играчите. Лекият и създаващ атмосфера ролплей е задължителен.